En köksrenovering är ofta omfattande och det är inte heller så ofta man har möjlighet att renovera köket. Därför är det viktigt att renoveringen blir bra och att det blir som man har tänkt sig.

En köksrenovering innebär ofta en större kostnad och för att den ska bli riktigt bra krävs det noggrann planering innan. Fundera därför över vad som är viktigast med köket och vad som inte fungerar med det gamla. Behövs det mer förvaring, större arbetsyta, plats för sopsortering, fler eluttag och bättre belysning etc?

Ibland är ytan begränsad och det går kanske inte att få in allt som man känner att man vill ha, men det kanske går att lösa på andra sätt? En bardisk eller köksö kan fungera som både matplats och arbetsbänk. Platsbyggda skåp kan ge den där extra förvaringen som man verkligen behöver.

Ta hjälp med att både planera och bygga köket

Köksinredning och vitvaror finns också i alla möjliga prisklasser och för att kostnaderna inte ska springa iväg är det bra att redan från början sätta en budget. Många gånger kan man även fynda bra begagnade vitvaror och köksluckor, både privat eller i begagnatbutiker.

Gör en enkel skiss över köket och rita in det som ska finnas där eller ta hjälp av ett företag specialiserat på köksrenovering. Det finns företag som kan hjälpa till med allt från planering, inköp av material och rivning av det gamla köket till att bygga det nya och att dra ny el och vvs. Läs mer om köksrenovering på denna sida: koksrenoveringstockholm.nu