Epoxigolv är ett golv som håller för hårt tryck. Likaså tål det om det kommer frätande syror på. Med andra ord, ett golv för både det ena och det andra.

Att ha tunga fordon som passerar på ett industrigolv kräver att golvet tål det hårda tryck som det då utsätts för. När du har lagt in ett golv som härdats och tillverkats för att tåla så höga temperaturer som upp till 300 grader har du verkligen gjort vad du kunnat för att ditt golv ska palla för mycket tryck.

Ett epoxigolv är sammansatt av flera olika plastmaterial som härdas med hjälp av bland annat syror. Det släpper inte ut ångor på något sätt så av den anledningen är det inte farligt att arbeta med det. Däremot kan det i härdningsprocessen vara viktigt att tänka på att inte huden kommer i kontakt med materialet.

Epoxigolv är tåligare än tåligast

Det finns inget mer tåligt material än epoxigolv för golv som utsätts för mycket spring, tunga maskiner eller frätande syror. Ponera att du äger ett stort köpcenter. Där kommer det finnas tusentals människor som går där dag ut och dag in. De blir ett slitage utöver det vanliga.

Likadant är det om du har ett lager. Då kör det runt truckar och lyfter omkring tunga förpackningar som kan väga över hundratals kilo. Kanske har du en stålhall där det står lastbilar och lastare på förvaring. Ett epoxigolv är så otroligt bra att ha i alla dessa miljöer, och fler därtill.