Vad är skillnaden mellan en fasadmålning i Stockholm och en vanlig målning av exempelvis en vägg inomhus? Vi skulle säga att det handlar om projekt som har vissa beröringspunkter – men där skillnaderna också är väldigt påtagliga. Att du målat om inomhus är inte lika med att du klarar av en fasadmålning i Stockholm per automatik. Tror du det så är du ute på djupt vatten. En fasadmålning är mer krävande.

Den gemensamma nämnaren mellan en fasadmålning i Stockholm och en interiörmålning handlar om vikten av grundarbetet. Minsta fusk vid detta kommer att innebära att det färdiga resultatet blir sämre. Om man ser saken rent procentuellt så handlar det om att du ska lägga ungefär 80% av den disponibla tiden på att skrapa, slipa, spackla, tvätta och grundmåla den yta som ska målas. Resterande 20 % lägger du på att måla. Tråkigt? Visst, men absolut nödvändigt.

Därför bör du tar hjälp med en fasadmålning i Stockholm

Skillnaderna mellan en fasadmålning i Stockholm och en vanlig målning handlar dels om syftet, men dels också om själva arbetet. Syftet med en vanlig målning är att det ska bli snyggt hemma – du vill förändra uttrycket och genom att måla om kan du också göra det. Enkelt.

Ser man till en fasadmålning så är det rent estetiska bara en del av syftet. Lika viktigt är nämligen att den färg som appliceras ska ge det underliggande materialet skydd från fukt, kyla och het sol. Det komplicerar saken och det gör att arbetet också blir mer krävande.

Att du dessutom ska måla utomhus ställer krav på väderomständigheter och detta kan i sin tur leda till att tidsplanen spricker. Dessutom så måste du också se till att du kan arbeta säkert. Vilket innebär att du måste hyra exempelvis ställningar och stegar för att kunna måla om din fasad i Stockholm.

Använd Rot-avdraget för en målare

Allt detta gör att rekommendationen är att du tar professionell hjälp med din fasadmålning i Stockholm. Anlitar du en målare så garanteras du ett effektivt jobb där hållbarheten blir avsevärt mycket bättre än om du målar på egen hand. Dessutom kan du idag använda Rot-avdraget och därigenom komma ganska billigt undan. Det blir dyrare än att måla själv – men det handlar i de flesta fall om en ren investering.