Drömmen om att renovera ett gammalt hus finns på mångas önskelista. Tanken har en romantiserad känsla om att gå där och pyssla, måla lite och till slut ha ett hem som går i arv i generationer.

Det låter onekligen som en underbar upplevelse och något att vara riktigt stolt över. Men det går att få drömmen utan att slita ut sig. Det blir enklare om man vet att många byggserviceföretag idag har väldigt bred kompetens. Numera handlar det inte bara om att bygga verandor och jobba i trä. Idag tillhandahåller de ofta ett brett spektrum av tjänster. Det gör det väldigt enkelt att vara kund. En firma en faktura. Det blir lätt att hålla koll på kostnader både för varor och tjänster.

Den perfekta entreprenören

Tänk att man hittat det perfekta huset. Men det är i uselt skick. Vilka tjänster kan man tänkas behöva?

  • Kök- och badrumsrenovering
  • Målare för fasadmålning, inomhusmålning och tapetsering
  • Golvläggare
  • Snickare
  • Energi, kanske någon som kan sätta upp solpaneler för miljövänlig el
  • Plattsättning

Visst skulle det vara en dröm. Faktum är att det finns företag som tillhandahåller tjänsterna och även har samarbetspartner som kan hjälpa till där de inte har kompetensen som krävs. Det skulle bland annat innebära att tjänsterna blev billigare, vilket brukar hända när man handlar mycket av samma företag. Förutom det kan man som privatperson använda sig av ROT-avdraget och på så vis spara på kostnaderna. Innan man vet ordet av står huset klart och man kan börja leva drömmen. Läs mer om snickare på denna hemsida: snickareöstersund.se