När man arbetar med plåt finns det flera olika varianter att välja på. Korrugerad plåt är exempelvis ett mycket fördelaktigt material som går att använda till både det ena och det andra.

Korrugerad plåt kallas också för profilerad plåt och har funnits i flera hundra år. Det är en plåt med många fördelar som går att använda till väldigt mycket. Men vad är då egentligen korrugerad plåt? Korrugerad plåt är en tunn variant av plåt som man sedan har veckat. Den har pressats samman för att det då ska uppstå veck på hela plåten. Genom att göra det får man en stabilare plåt som inte viker sig lika lätt. Om du till exempel provar att hålla ett enkelt A4 papper utan att det viker ned sig, så kommer du upptäcka att det inte är särskilt lätt. Om du däremot veckar pappret hela vägen så kommer det klara av att stå av sig självt.

Användningsområden för korrugerad plåt

Precis så är det alltså med korrugerad plåt. Korrugerad plåt kan användas på både tak och på fastigheter. Det är ett lättskött material vilket ger det en stor fördel. Men den allra största fördelen med den här typen av plåt är ju att den blir väldigt styv och att den inte viker sig. Den klarar av att bära upp sig själv helt enkelt. Andra användningsområden för korrugerad plåt är till balkonger som är frontade med denna plåt, samt tätskikt till yttertaket. Korrugerad plåt har flera användningsområden och har stora fördelar med andra ord.