Det kan låta enkelt att byta kontakter och fixa med små elreparationer i hemmet. Men om installationen blir fel kan det få konsekvenser. Osäker? Varför inte hyra in en elektriker i Tyresö.

Erik visste inte vad han skulle ta sig till med sin oro. Marie hade fått för sig att själv byta de vanliga ljusknapparna till dimmers. När han försökte övertala henne att hyra in den där elektrikern från Tyresö viftade hon bara bort det. Hennes pappa hade lärt henne allt hon behövde veta. Han ville säga att hon även ärvt envisheten från sin far men lyckades hålla tillbaka orden.

Inom sig visste han att något måste göras. Frun installerade alla dimmers. Hon var duktig, det var inte det som var problemet. Men han var tvungen att vara säker på att allt blev korrekt gjort.

Elektrikern blev tryggheten

Marie skulle åka på en konferens över dagen vilket gjorde tidpunkten perfekt. En elektriker hade bokats in några dagar innan och denne dök upp på förmiddagen.

Medans Erik kokade kaffe tog elektrikern en titt på det Marie hade åstadkommit. När han till sist satte sig vid köksbordet berättade han att Marie hade gjort ett bra jobb, men att det inte var tillåtet för en lekman att byta ut vanliga ljusknappar till dimmers. Vid fel skulle försäkringen inte gälla. Nu hade han inspekterat och kunde gå i god för att allt var gjort enligt konstens alla regler. En räkning skulle skickas som bevisade att han varit där och ordnat med elen. Marie skulle inget få veta. Läs mer om elektriker på denna webbsida: elektrikertyresö.nu