När man under hela uppväxten hör att man måste vara rädd om trägolvet och sedan ställer till det. Då kan en golvslipning rädda situationen i Stockholm.

Plötsligt hade Anders föräldrar deklarerat att de skulle åka på en karibisk kryssning. Han blev helt tagen på sängen då de visserligen brukade resa ibland. Men då handlade det om resor med bolag som fokuserar på pensionärer. Nu hade de bara bokat en kryssning där de inte åkte tillsammans med några andra.

Men innan de kunde hänge sig åt planeringen hade mamman ringt till Anders och frågat om han och hans sambo kunde vara husvakter. Det ville de gärna då de bodde i en liten tvåa inne i stan och längtade ut på landet. Där kunde de andas frisk luft och njuta av den vackra naturen. Samtidigt oroade han sig. Föräldrarna hade alltid varit pedanter och noga med att allt togs om hand med försiktighet, särskilt golven.

Golvslipning förhindrade utskällning

En hel vecka på landet var den bästa återhämtningen. Allt var frid och fröjd de första dagarna. De lapade sol på terrassen och drack gott rött vin där på kvällarna tills en regnskur tvingade dem in. Det var då det hände. Han snavade men innan han hittade balansen hade den röda drycken flugit ur glaset.

Vinet hamnade på det slitna golvet vilket var anledningen till att vinet sögs in i träet. Panikslagen insåg han att det inte skulle gå att få bort och han kontaktade en firma som gjorde golvslipning i Stockholm. Som tur var hade mamman pratat om golvslipning och han skulle kunna låtsas att det varit planerat att överraska dem.