Kan det vara så att yrket som golvläggare i Stockholm har haft en rent historisk betydelse genom alla tider? När lades egentligen det allra första golvet?

Det finns nog inga bevis för när det första golvet lades av en golvläggare. Troligtvis började man lägga in golv på eget bevåg långt innan det fanns kvalificerade golvläggare. Stampade jordgolv har nog alla hört talas om. Sedan kom det kalksten, marmor och terrakotta på golven.

Att det var frågan om att försöka isolera golvytan för att slippa kylan från marken är det nog ingen tvekan om. Sedan kan man lätt tro att det blev lite tävling i vem som hade det finaste golvet. Det ena följde på det andra och vips står vi här med helt magnifika golv som läggs in för hand av speciellt utbildade yrkesfolk.

Golvläggare i Stockholm är specialister på det de gör om dagarna

Det är inte för inte specialister på golvläggning i Stockholm har gott rykte. Att lägga sig vinn om att göra ett förnämligt hantverk ligger varje hantverkare varmt om hjärtat. Det är trots allt bara genom att göra ett väl utfört arbete som jobben fortsätter trillar in, ett efter ett. Så har det varit i alla tider.

En bra hantverkare får lätt jobb oavsett om priset kan vara lite högre än om man anlitar någon annan. När det gäller golv är det av högsta vikt att det ligger som det ska och att ingenting går fel. Då kan det bli snett och vint utan att det går att fixa till i slutändan.

Hitta rätt firma för golvläggning på stockholmsgolvab.se.